Чувам от все повече познати и приятели желанието да отделят повече време за себе си. И то не просто време за почивка, спорт или приятели, а нещо за душата, развитие, усъвършенстване, преодоляване на страх, ново начинание. Много от тези неща са достъпни под формата на  онлайн курсове, блогове, аудио медитации и т.н.

Нещо ново от мен за новата година

Предлагам ви моята нова инициатива за новата 2020 г. Всеки месец ще публикувам по едно практическо упражнение за свързване със същността ни. Всяко упражнение ще има тема, която срещам като предизвикателство сред хората, с които работя и смятам, че ще е полезна и на по-широк кръг хора. По този начин предизвиквам и себе си – да събера, опиша и предложа практики по достъпен начин, приложими самостоятелно и у дома.

Практиките

Упражненията или практиките, които ще публикувам често ще включват арттерапия. Не само защото я харесвам, а защото е метод, който позволява да излезем за малко от традиционното мислене и разсъждаване, което така или иначе правим по отношение на проблемите и трудностите. Творчеството е начин да включим и другата половина на мозъка си, да видим от друга перспектива, да се изненадаме. Някои упражнения са авторски, а други взаимствани или модифицирани. Други практики и методи, които ще използвам включват писане, медитация, работа с въпроси и изображения. Никое упражнение не изисква специални умения или предишен опит.

Ако имате въпроси, нужда от обратна връзка или някакъв коментар, може да ми пишете на dess@hearttherapy.eu.

 

Упражнение 1 (януари): Контрол – Свобода

 

 

 

 

Сподели на...