Тук моите клиенти споделят обратна връзка, впечатления, емоции, какво се е променило. Някои споделят за своя процес и работата с мен. Други просто се вълнуват и благодарят. Всеки е различен и чудесен такъв, какъвто е!
И аз им благодаря, че покрай всеки един съм научила нещо, предизвикала съм и себе си и съм израстнала още мъничко!

„It takes humility to seek feedback. It takes wisdom to understand it and appropriately act on it!“ 

~Steven Covey~

Коучинг и консултации

Започнах да се срещам с Деси в много труден за мен момент с поставена сериозна диагноза.
В началото започнахме плавно, малко по малко. Благодарение на нея за първи път в живота си започнах пътуването навътре към себе си. Темите, които разглеждахме и активностите към тях, всеки път бяха индивидуално подбрани и свързани с разговорите ни. Арт терапията ми помогна много. Сядайки пред белия лист, изливах всички свои емоции, чувства, страхове и притеснения, като по този начин опознавах себе си все повече и повече.

Повече от година по-късно, обръщайки се назад си давам сметка, че пътят е бил правилно и ясно структуриран, водещ към конкретна крайна цел. Тази крайна цел за мен беше изключително неясна, но Деси ме водеше към нея от самото начало без напрежение, като невидим ангел – пазител. Всички случаи, в които се чувствах объркана и изгубена, Деси беше там, за да ми покаже отново светлината и да ми върне вярата в себе си.

Мая, 34г. Офис мениджър

Най-голямото ми постижение в резултат на коучинг сесиите е това, че Деси успя да ме накара сама да осъзная, че страховете и тревогите реално не съществуват. Освен това станах доста по-осъзната за много неща, които преди правех по инерция. Най-ценното за мен от това преживяване беше, когато правихме едно простичко упражнение за управление на времето. Много точно ми показа къде са областите от деня ми, в които губя време в правене на неважни за мен неща и как да си пренаредя деня, така че той не е бил загубен. Разбрах как наистина за много от нещата в живота сме пасивни или реактивни, вместо проактивни. Бих препоръчала коучинга на хора, които се стремят към самоосъвършенстване и познаване на себе си в професионален и в личен план.
За Деси: професиналист, с голям ентусиазъм, любов и мисия, в това което прави. Винаги намира подходящи примери и подход. За мен тя е вдъхновение!

Анна, 36г. Майка и HR в Англия

„Пробуждането“ започна може би малко преди да родя третото си дете. Не исках да прoдължавам да работя нещо, което не храни душата ми и просто да ходя на работа заради заплата. Тогава започнах да търся помощ и се престраших да пробвам коучинг метода.
Започнахме срещи, през около две седмици – разходки в парка, сред природата или на уютно място. За мен неформалната обстановка беше от голямо значение.
Беше ми много интересно всичко, което научавах за себе си, неща които дълбоко в себе си съм ги знаела, но след срещите ни с Деси, те просто стояха гордо написани на белият лист. Най-трудната част беше да повярвам в това което с помощта на сесиите, Деси извади от мен като таланти и способности… И вярата дойде след едно ателие – групова среща и с други хора, в която имаше творчески занимания и коучинг.
И така в резултат на няколко индивидуални срещи с Деси и една групова, аз успях за 9 месеца да напусна „сигурна“ работа в голяма корпоративна компания и да отворя собствена пекарна за хляб. Имах много тежки моменти – въпроси за решаване, както и вземането на важни решения, касаещи бъдещето ми и това на семейството ми, но се справих. Сега се чувствам по-спокойна и щастлива от всякога. Правя това което ми харесва, радвам хората и себе си! Продължавам да търся отговори на други въпроси, които ме инетересуват. Мила Деси, Благодаря ти!

Павлина 43 г. Майстор Пекар
Терапия

Курсът ‘Работа с вътрешното дете’ ми даде възможност да осъзная и получа достъп до ресурси блокирани в детството. Работят за отключване на чувствата и свързването на емоциите с телесната им проява. Дава резултат веднага след програмата! Топлината и личния подход на водещата са предпоставка за ефективна и дълбока лична трансформация.

Огнян, 44г. Обучител

Всичко, което съм правила през годините, е да се отдалечавам от своето вътрешно дете. Чрез този процес спрях бягството си и започна нова страница за мен. Моето преживяване беше като пътуване във времето. Много личен процес и си заслужаваше усилията. Препоръчвам това пътуване, защото детството е основата на моят живот като зрял човек. Когато основите са гнили/игнорирани всичко след тях е нестабилно и неспокойно. Заздравяването на основите доведе до прекрасни осъзнавания и нови преживявания след това.

Сибел, 26г. Графичен дизайнер
Деси бе за мен опора през най-трудните ми години и като приятел и като коуч. С нетърпение очаквах констелациите с Деси като водещ.
Темата на констелацията бе „Постоянната болка и липсата на енергия“. Казват, че действието на констелацията може да се проточи във времето. При мен след констелациите се навързаха няколко събития, така че за седмица се роди решение, за което си мислех, че може да изчака. Това решение промени състоянието ми още на следващия ден. В момента се радвам се на живота и се чувствам изпълнена със сила.
Ирена, 40г. IT специалист, обучител, танцьор
Групи и ритрийти

Очаквах нещо много нестандартно. Бях малко притеснена, защото реших да споделя ритрийта с мъжа ми и двамата ми сина – не знаех дали ще им хареса. Получи се вълшебство! За мен и за тях – получи се някава магия, друга вибрация, друго усещане, вътрешно осъзнаване. Изпълнена съм с чувство на вътрешна благодарност, усещане за вътрешно чудо.

Мая, Тур оператор
Практиките в група на тандема Деси и Марина, са приключение и ключ за сърцето чрез палитра от практики: йога, медитация и форма на изкуство и лично творчество, отключващи и лекуващи нашият „аз“. Пътуването към „себе си“ е съпроводено от усмивки, приятелство и вкусни кулинарни шедьоври, както и от среща с природа и благоприятният ефект, който тя оказва върху неспокойния ум на забързания градски човек. Събитията са подходящи както за индивидуална, така и за групова практика и пожелавам на всеки от вас да се потопи в тях.
Веселин Веселинов, Архитект
Коучинг и консултации

Ще споделя какво се случи с мен през метафора. В университета като спорт избрах плуване и две години два пъти седмично правех тридесетина дължини на басейна. Това обаче така и не ми помогна да превъзмогна страха си от водата и дълбокото. Това доста силно усетих на една конференция в Созопол на едно корабче, когато реших да поплувам в открито море. Безмалко не си заминах заради психиката ми, която ми дръпна юздите в лош момент. Трудно ми е да си представя как в случая някой би ме посъветвал да ходя в басейна четири пъти седмично и да подобря издръжливост, дишане, задържане на дъх. Промяната би дошла не ако плувам по-добре, а ако превъзмогна страха от водата и това е видно и за петгодишно дете. В живота си обаче си бях поставил цели, до които за да доплувам трябваше да мина през Дълбокото. И колкото и да се опитвах потъвах прекалено рано и се връщах в басейна да тренирам и при следващия опит пак потъвах рано.

Е, Деси ми помогна да осъзная какво е Дълбокото, защо потъвам и какво мога да правя, за да свикна с него. В момента плувам без дъно!

Калоян, 29 г. Софтуерен инженер

За мене коучинга беше изцяло нов опит, който ми помогна да се вдъхновя, да ми дойдат нови идеи, да мисля по различно, да развивам личните си качества, придобивам лидерски умения и да се фокусирам повече върху позитивните цели, отколкото да ‚поправям слабости‘. Не мислех, че има метод, който да ми помогне толкова да развия уменията си в професионален и личен план и да разбера, че сам нося отговорност за това. Това, което се промени в резултат в резултат на дискусиите с коуча и практическите задачи е, че опитвам се да съм социално ориентиран, да общувам по-често с хората с хората в екипа, да не съм скептично настроен спрямо техните идеи и мнения. Изслушвам отсрещната страна и да давам конструктивни предложения който да се обсъждат. Правя по-често срещи и мисля как да се развива екипа и съответно хората в него. Изграждам дългосрочна визия.

Иван, 38 г. Ръководител на екип
Терапия

Преди всичко за мен участието в Праймъл терапията беше много необходимо преживяване. Пътят ми на все по-цялостно личностно осъзнаване и себеразгръщане неминуемо минава през „долната земя“, където много стаени и дори все още неподозирани рани е нужно да се промият и изцерят. В този процес настоящата програма съдейства и подкрепи осветляването на тези рани, проследяването на заучените поведенчески модели, вземането на решение и изказването на намерение за промяна и отърсване от ненужните полепнали по и прикриващи същността ми наслоения.

Лия, 26г. Фасилитатор и младежки работник

„Терапията с вътрешното дете за мен беше изключително преживяване, което със своята дълбочина и прозрение ми даде простор, яснота, сила и свобода. Моето вътрешно дете страдаше, бях го изоставила…. С процеса успях да намеря отговор на много въпроси, които съм си задавала и да намеря обяснение на много неща. Това ми даде увереност, устойчивост и спокойствие.

Доверието към терапевта за мен е изключително важно. Деси със своят усет, спокойствие и находчивост с лекота успя да помогне на страдащо дете в мен и ме научи как да го пазя, защитавам и да му се радвам.“

Кичка, 53г. Началник склад и лаборант
За да сме днес тук е имало много преди нас. И всеки е оставил по нещо в емоционалният код на рода ни. В семейната шевица. Ние живеем сега и носим кода в себе си. В живота ни се случват ситуации и срещаме изпитания (понякога отново и отново), за които няма стандартно и универсално решение. Няма рационално такова. Тогава лечението може да дойде от смейна констелация. С подкрепата на констелатора и други хора от групата за работа, чрез този метод се разгръща шевицата. Процеса е естествен, човешки и с прости, но лековити думи. Деси е констелатор, който работи с изключително внимание, топлина и дълбочина. Тя има дарбата да провежда констелацията с цялото необходимо спокйствие и достойно отношение. Тя беше до мен, за да се изправя и да видя картината на шевицата, да видя и почуствам каквото беше за мен там и какво не беше за мен. За да мога да се обърна след това напред. Да прегърна живота, семейството и пътя си още по-топло, чисто и силно. За да потече реката на живота ми пълноводна и бистра.
Росина, 40г. Импровизатор и преподавател по импровизационен театър
Групи и ритрийти
Ритрийтът с йога и арт терапия на море ми даде сила, творческа енергия, любов, свързаност, нови приятели, вяра в себе си и в другите и всичко това по пътя на себепознанието и отварянето на сърцето и душата за красивите неща във Вселената.
Макар че идвах от дълго пътуване и пристигнах изморена, този ритрийт и престоят в Балкана ме зареди, починах си. Имаше прекрасни кравички във фермата! Работата с глина беше супер заземяваща и свързваща и със земята, и със себе си. От йога практиките ми бяха интересни особено упражненията по двойки.

Сподели на...