Project Description

Връзка с Вътрешното Дете

Праймъл или първичната терапия е световно известен и признат терапевтичен метод. Той включва практики от гещалт терапия, арттерапия; водене на дневник; работа с травми; ресурсно-ориентирани методи; медитации и др. Имах щастието да се обуча от Елица Великова и да получа благословията й да практикувам самостоятелно този метод, както и да работим в екип в общи събития.

За кого е подходящ този метод?

Това е метод за работа с възрастни, пълнолетни хора. Освен терапия, това е изключителен процес за себепознание, развитие и връзка с душата. Не случайно го наричат ‘терапията, която промени света’.  Препоръчвам го на всеки, защото  свързването със същността и лекуването на корените носи основа, стабилност и сигурност. Често ги търсим обикаляйки хаотично по света, сменяйки домове, партньори, работа, екскурзии, курсове и т.н.

Предизвикателства на ‘възрасният Аз’, които може да са свързани с ‘детския Аз’ и родителите
Списъкът не е официално изведен, нито изчерпателен. Това са проблеми и симптоми, които аз съм срещала и забелязала. Нека не забравяме, че тези признаци може да се дължат и на други причини. Важното е, че понякога сме направили какво ли не, за да разрешим или променим тези други неща, но ефекта е слаб или непостоянен. Тогава вероятно става въпрос за проблем, коренящ се в детските години.
~ предизвикателни партньорски отношения
~трудни отношения с рожденото семейство
~проблеми със собствените деца
~ апатия, депресивност, липса на смисъл
~ липса на ориентация, посока
~ честа смяна на работа, партньори, място за живеене без чувство за трайност и радост
~ тежест, умора, физически дискомфорт и заболявания
~ търсене, пробване, смяна на методи и практики, постоянно пътуване без усядане
~ потиснатост, затваряне, липса на енергия
~ чест емоционален сриф, паник атаки, страхове
~ напълняване и наднормено тегло и др.
Къде и как мога да преживея Праймъл терапия с Деси?

Има три начина, чрез които можеш да преживееш първична терапя.  Трите варианта имат общи елементи, но не се препокриват напълно като съдържание, интензитет, дълбочина и ефект, който може да се постигне. Най-подходящо е да се свържете с мен, за да обсъдим какво е подходящо и възможно за вас. Преживяването е изключително силно и изисква присъствие с тяло, сърце, ум.  Задължителна е добрата  мотивация.  Добра мотивация в случая означава  наистина да искате да разрешите и промените нещо за себе си, да се поразровите и да се ангажирате предварително с минимум 5 сесии.

~ 10-12  структурирани срещи индивидуална терапия (веднъж седмично с продължителност около час и половина)

~ Интензивен процес в група с Деси и/или Елица (събитие с продължителност 5-6 дни )

~ Работа с вътрешното дете чрез арт терапия и медитация (дистанционен курс от 10 сесии, чрез работни задачи по и-мейл, аудио записи и онлайн/телефонни сесии за покрепа)

ВИЖ ДРУГИТЕ УСЛУГИ

ВПЕЧАТЛЕНИЯ

Курсът ‘Работа с вътрешното дете’ ми даде възможност да осъзная и получа достъп до ресурси блокирани в детството. Работят за отключване на чувствата и свързването на емоциите с телесната им проява. Дава резултат веднага след програмата! Топлината и личния подход на водещата са предпоставка за ефективна и дълбока лична трансформация.

Огнян, 44г.

Всичко, което съм правила през годините, е да се отдалечавам от своето вътрешно дете. Чрез този процес спрях бягството си и започна нова страница за мен. Моето преживяване беше като пътуване във времето. Много личен процес и си заслужаваше усилията. Препоръчвам това пътуване, защото детството е основата на моят живот като зрял човек. Когато основите са гнили/игнорирани всичко след тях е нестабилно и неспокойно. Заздравяването на основите доведе до прекрасни осъзнавания и нови преживявания след това.

Сибел, 26г.

„Терапията с вътрешното дете за мен беше изключително преживяване, което със своята дълбочина и прозрение ми даде простор, яснота, сила и свобода. Моето вътрешно дете страдаше, бях го изоставила…. С процеса успях да намеря отговор на много въпроси, които съм си задавала и да намеря обяснение на много неща. Това ми даде увереност, устойчивост и спокойствие.

Доверието към терапевта за мен е изключително важно. Деси със своят усет, спокойствие и находчивост с лекота успя да помогне на страдащо дете в мен и ме научи как да го пазя, защитавам и да му се радвам.“

Кичка, 53г.

Преди всичко за мен участието в Праймъл терапията беше много необходимо преживяване. Пътят ми на все по-цялостно личностно осъзнаване и себеразгръщане неминуемо минава през „долната земя“, където много стаени и дори все още неподозирани рани е нужно да се промият и изцерят. В този процес настоящата програма съдейства и подкрепи осветляването на тези рани, проследяването на заучените поведенчески модели, вземането на решение и изказването на намерение за промяна и отърсване от ненужните полепнали по и прикриващи същността ми наслоения.

Лия, 26г.

Сподели на...