Project Description

Тук може да се запознаете с дейности, свързани с медитация, групови практики, ритрийти, курсове и обучения сред природата. Това са съвместни проекти, които осъществявам с партньори и приятели като Марина Желева, Елица Великова и Огнян Гъдуларов. Опитът и подкрепата им е безценна, а работата заедно е лекота и удоволствие!
Медитация

Медитацията не е присъщо качество, а умение. И като всяко друго то изисква практика и усърдие, за да го овладеем. Човек, който медитира, не е непременно по-добър човек, но вероятно е по-осъзнат, по-спокоен и уравновесен в трудни ситуации. Медитация не е това да си изключиш мислите и чувствата, а състоянието, в което ги наблюдаваш без осъждане, осъзнаваш ги и в резултат разбираш по-добре себе си. Има много видове медитация, но най-основно могат да се разделят на: тиха (когато човек я изпълнява самостоятелно в покой); динамична или активна (поредица от движения на специална музика) и водена, когато има глас, който те води през определени стъпки.  В терапията се използват т.нар. водени лечебни медитации и визуализации. Те са са част от важен за човека процес и начин да изследва важни теми. Работата с медитации под ръководството на опитен водещ е много ползотворна и позволява да се да се видят и променят наши програми и блокажи на едно по-фино ниво. Някои медитации, които са безопасни да следвате сами в домашни условия, можете да наметите в блога.

Женски кръг за творчество и медитация

Заповядайте на женски кръг в София или Бургас! Всеки месец се събираме в кръг, за да се вдъхновяваме, обогатяваме и разтоварваме. Женският кръг е естествено създало се пространство, в което жените общуват, обменят опит, споделят, помагат си и се забавляват. Винаги е отворено за нови жени.

Aктуалните дати на женския ктъг за месеца обявяваме на Facebook страницата или в сайта на Арт и Йога Ритрийт. Тук може да прочетеш повече информация за Женските кръгове и защо се нуждаем от тях. С предварително записване по телефон или имейл.

Връзка с природата. Екоцентрично развитие

Заедно с Огнян Гъдуларов от фондация Учене за промяна правим проекти, обучения и курсоове в областта на екоцентричното развирие, позитивна психология и младежка работа. Основният акцент е връзката ни с природата, природата като учител, себе-изследване, хармония между природата вътре в нас и природата отвън. Младите хора са истински търсачи по тези теми. Те копнеят за вдъхновение, себеизразяване и преоткриване на древни ценности, обичаи и ритуали. Сред методите, с които работим се нареждат учене чрез преживяване, медитация, арт терапия, музика, движение и танц, писане и  наблюдение, „соло-тайм“ (време за самостоятелно наблюдение и изследване), рефлексия и други игри и практики.  Тук можете да разгледате и използвате някои ресурси.  При интерес се свържете с мен за повече информация и насоки къде и как може да се включите.

Тиймбилдинг и Ритрийти

Заедно с Марина Желева си партнираме в Арт и Йога Ритрийт – уникално съчетание между почивка, йога и медитация, творчески практики и арт игри сред невероятната природа на България. Освен тематичните ритрийти, можем да изготвим и специален прерсонализиран ритрийт за вашата група приятели, екип, организация или компания – тиймбилдинг, ритрийт по поръчка, креативен уикенд и др. Ако и вие като нас обичате да изследвате и опитвате нови неща, по време на нашите ритрийти ще имате възможност да:

да пробвате нови йога и арт практики
да задълбочите собствената си практика, ако имате такава
да опитате различна храна
да се свържете със себе си и околните
да се заредите с енергия и позитивни емоции

Сподели на...